Näyttely on esillä myy­mä­läs­säm­me mar­ras­kuun ajan!

Vi­su­aa­lis­ta runoutta

Runoilija ja aforisti Virpi Alasen näyttelyn pig­ment­ti­mus­te­piir­rok­set ovat pai­net­tu­na jul­kais­tun Se­ren­di­piin ori­gi­naa­le­ja.


Alasella on visuaalisen runouden jatkuvana projektina varioituva eliöstö nimeltä poeettisia eläimiä, ja Serendipii on vuoden 2022 generaatio. Hän on aiemmin pitänyt neljä visuaalisen runouden näyttelyä. Poeettiset eläimet leikkivät tekstimäisyydellään. Ne ovat elollisin hahmoin kirjoitettua käsialaa, jonka muoto on tarkkaa, mutta jatkuva muutos vapaata. Mikään ei toistu täysin samanlaisena. Ne ovat "kirjoitusta", jota katsoja "lukee", tulkitsee ja merkityksellistää oman visuaalisen muistinsa läpi.


Elokuussa 2022 il­mes­ty­nyt Se­ren­di­pii oli  en­sim­mäi­nen kerta, kun Alasen vi­su­aa­lis­ta runoutta jul­kais­tiin pai­net­tu­na koko­nai­nen sarja. Serendipiin on kustantanut Lyhyttavara, jota luotsaa Karri Kokko.


Kaikki näyttelyn teokset ovat kesältä 2022. Teokset 1–4 ja 7–25: pig­ment­ti­mus­te­piir­rok­sia (Sakura Pigma Micron archival ink) valkoiselle paperille. Teokset 5–6: piirrokset sama pigmenttimuste kuin edellä, mutta kollaasi on tehty mustalle paperille.


Näyt­te­lyyn on mah­dol­lis­ta tutustua mak­sut­to­mas­ti myy­mä­läm­me au­kio­loai­koi­na arkisin klo 11–18 ja lau­an­tai­sin klo 11–16 koko mar­ras­kuun ajan. Lämpimästi tervetuloa!

Serendipii -teoksen visuaalista runoutta. Tekijä on runoilija, aforisti Virpi Alanen. Hänen teoksensa ovat esillä Antikvariaatti Sofian galleriatilassa marraskuun 2022 ajan.
1642157784328_Sofia_Ruusut_2_23042021RIPK-me.jpg

Näyttelyt ja ta­pah­tu­mat

Kaipaatko tai­teel­le­si esit­te­ly­ti­laa? Haluatko kes­kus­tel­la kir­jal­li­suu­des­ta, kuulla runoutta, tavata tie­tei­li­jöi­tä tai nauttia vaikkapa fi­lo­so­fi­ses­ta debatista?

Järjestämme erilaisia tilaisuuksia yhdessä järjestöjen, taiteilijoiden, tutkijoiden, kirjailijoiden ja kustantamoiden kanssa. Lisäksi galleriassamme on kuukausittain vaihtuva taidenäyttely. 


Sofia soveltuu hyvin yleisö- ja yk­si­tyis­ti­lai­suuk­siin. Istumapaikkoja on noin 40 hengelle, seisten mukaan mahtuu enemmänkin. Tapahtumien ja näyttelyiden toteuttamisessa huomioimme vallitsevan koronatilanteen sekä viranomaisten suositukset.


Tiedotamme tulevista tapahtumista verkkosivustomme lisäksi Facebookissa ja Instagramissa.


Mikäli sinulla on idea tapahtumasta tai haluat näyttelysi esille Sofiaan, niin otathan yhteyttä sähköpostitse: palvelu@antikvariaattisofia.fi.

Aiempia näyt­te­lyi­tä ja ta­pah­tu­mia

Vuosien varrella Sofiassa on pidetty monenlaisia taidenäyttelyitä, kes­kus­te­lu­ti­lai­suuk­sia, kirjallisuuspiirejä ja muita tapahtumia. Kokoamme tähän muutamia muistoja menneistä näyttelyistä ja tapahtumista.

Spoken Word Workshop -ru­no­työ­pa­ja

Spoken Word Workshop 

Alexandra Kihwa-Endale Mitiku järjesti lau­an­tai­na 26.11. myy­mä­läs­säm­me ru­no­työ­pa­jan. 


Spoken Word Workshop

theme: the bird people

at what point does the sky stop being blue?

when does a land turn into a country

into a body that carries a home

how is this my home

at what point do I choose?


Tämän työpajan osal­lis­tu­mis­pai­kat täyt­tyi­vät hetkessä. Toi­vot­ta­vas­ti saamme jat­kos­sa­kin mah­dol­li­suu­den tarjota vas­taa­van­lai­sia työpajoja!


Li­sä­tie­toa ru­no­työ­pa­jan jär­jes­tä­jäs­tä.

Kimmo Jylhämö: Digi-askeesi

Kippistys Digi-as­kee­sil­le

"Jalat tukevasti ilmassa, pää pilvessä ja oma järjenkäyttö kateissa."


Kimmo Jylhämön kirja Digi-askeesi (Vastapaino, 2022) on julkistunut, joten oli juhlan aika ja paikka. Perjantaina 18.11.2022 myymälässämme kippisteltiin kirjailijan kanssa.

88 Constellations

Värien iloit­te­lua syksyyn

Syys- ja lokakuun ajan saimme esitellä Pirkko Liisa Rädyn öljyvärimaalauksia, joiden aiheena on avaruus. Räty on maalannut vuosien varrella öljyvärimaalauksia, jotka ovat syntyneet vahvoista muistoista ja tunnetiloista. Kaikissa hänen öljyväritöissään on runsas ja raikas väritys. 


Kuvan maalauksen nimi on 88 Constellations.

Tällaisena sinut näin -näyttely

Täl­lai­se­na sinut näin -muo­to­ku­va­näyt­te­ly

Millaisia potretteja syntyykään, kun piirtäessä silmät on pidettävä kiinni ja aikaa taiteen luomiseen on vain kolme minuuttia?


An­ti­kva­ri­aat­tim­me äitihahmo Kaija saavutti 70 vuoden nuoren iän heinäkuun lopulla. Kaijan per­he­pii­ris­sä vie­tet­tyi­hin syn­ty­mä­päi­viin sisältyi pie­ni­muo­toi­set olym­pia­lai­set. Yhtenä lajina to­teu­tet­tiin pa­reit­tain muo­to­ku­van piir­tä­mi­nen. Parit ikuis­ti­vat toisensa paperille silmät kiinni kolmen minuutin ajas­tuk­sel­la. Lop­pu­tu­lok­se­na syntyi upeita tai­de­teok­sia, jotka nyt saatiin esille Sofian gal­le­ria­ti­laan.


Täl­lai­se­na sinut näin -näyt­te­lyyn pääsi tutus­tu­maan elokuun 2022 ajan.

Taiteiden yö Sofiassa 18.8.2022

Taiteiden yö 18.8.

Heittäydyimme mukaan Taiteiden yön tunnelmiin laadukkaan kirjallisuuden ja erikoisalennusten sekä oleilun ja tarjoilujen kera. Myymälämme oli avoinna pitkälle hämärtyneeseen elokuiseen yöhön. 


Iloista puheensorinaa ja kirjoista kiinnostuneita asiakkaita oli runsaasti. Lämmin kiitos kaikille piipahtaneilla! 

Nostalgista paperinukketaidetta

Hurmaavat pa­pe­ri­nu­ket

Kesä- ja heinäkuussa 2022 galleriassamme sai ihastella nostalgista paperinukketaidetta. 


Esillä oli 1900-luvun puolivälin paperinukkemuotia sekä pukeutumisen ja käsitöiden historiaa ja nykyisyyttä kirjallisessa muodossa.

Pierre Séraphin Pandora box -näyttely

Tou­ko­kui­nen Pandora Box -näyttely

Pierre  Séraphin Pandora Box -näyttelyn piirrokset kertovat koronapandemian aikaisista tuntemuksista. Tämä oli Ranskassa syntyneen Séraphin  ensimmäinen taidenäyttely. Taideopettajan tehtävien lisäksi hän esiintyy  klovnina, jonglöörinä ja tanssijana.


"During the shut-down I had the image that I was living in an even smaller box than usually. I made drawings about how I would decorate this box."

"Comme Pandora j'étais curieux de ce que je pouvais trouver dans ma boîte."


Pierre Séraphin piirrokset olivat esillä myymälässämme 2.–31.5.2022.

Antti Riskun maalaus

Kevättä en­tei­le­viä vä­ri­sä­vy­jä

Muusikko-taiteilija Antti Riskun kevään helein sävyin maalaamat taulut olivat esillä galleriassamme huhtikuussa 2022.

Älä-teos

Varjoista maan

Kuvataiteilija Susanna Tillanderin taidenäyttely Varjoista maan oli esillä galleriassamme maaliskuussa 2022. 


Tillanderin akryyli- ja öljyvärimaalaukset heijastelevat vuonna 2020 alkaneeseen koronapandemiaan liittyviä tunnelmia.


Lisätietoa Susanna Tillanderin taidenäyttelystä.

Kirjasta näyttämöksi - Milla Riskun pienoisteattereita -näyttely oli esillä Antikvariaatti Sofiassa joulukuussa 2021.

Kirjasta näyt­tä­mök­si

Galleriassamme pääsi ihastelemaan toinen toistaan viehkompia teatterinäyttämöitä hahmoineen joulukuussa 2021.


Nukke- ja naa­mio­teat­te­rin­te­ki­jä sekä freelance-kuvittaja Milla Risku käytti näyttelynsä materiaaleina antikvaaristen kirjakauppojen alekirjoja ja kierrätyskartonkia sekä kuvia Museoviraston arkistosta ja Helsinkikuvia.fi-sivustolta.


Lisätietoa on tarjolla Milla Riskun verkkosivustolla.

Katarina Koskivaara-Ilmosen ikonimaalauksia oli esillä Antikvariaatti Sofiassa lokakuussa 2021.

Vaikean ajan hedelmiä

Lokakuussa 2021 saimme esitellä Katarina Koskivaara-Ilmosen tekemiä upeita ikoneja ja ho­pea­neu­la­piir­rok­sia. Iso osa näyttelyn töistä pohjautui hänen omiin esipiirroksiinsa.


Taiteilija Katarina Koskivaara-Ilmonen kuvasi teostensa syntyä näin:


“Korona-ajan hiljaisuudessa, kaikki muu työ oli seisahtunut, menot ja tapahtumat pudonneet kalenterista. Mitä muutakaan olisin voinut tehdä, kuin mennä työpöydän ääreen ja ottaa käteen siveltimen tai kynän? Takaperoisella tavalla, pandemia on ollut myös hyvää aikaa. Ne hetket kun saatoin unohtaa huolet, rokotepulan ja tautitilastot, olivat tuotteliaita.”

1643650935278_IMG_20210906_144656-me.jpg

Syyskuuta pi­ris­ti­vät värikkäät maa­lauk­set

Koronapandemian vuoksi olemme joutuneet pitämään taukoa tapahtumien ja näyttelyiden järjestämisessä.


Syyskuussa 2021 pääsimme kuitenkin taas taiteen äärelle, kun saimme esitellä Ulla Pitkäsen ja Anu Salkan hienoja teoksia.

An­ti­kva­ri­aat­ti Sofia

Vuorikatu 5

00100 Helsinki

(Sijaintimme kartalla)


palvelu@antikvariaattisofia.fi

040 4640095

Au­kio­loa­jat

Maanantai - perjantai

klo 11–18


Lauantai

klo 11–16

Copyright Antikvariaatti Sofia Oy. Kaikki oikeudet pidätetään. Tietosuojaseloste.